Leshelyzet

IttHON: Viszlát, Kapitány!

2015. július 21. - JeneyAnna

A mögöttünk álló hétvégén rendkívüli ülést tartott az MLSZ, amire azért volt szükség, mert a Hertha BSC jelezte: nem járul hozzá ahhoz, hogy Dárdai továbbra is párhuzamosan irányítsa a berliniek Bundesliga-csapatát és a magyar válogatottat. A Kapitány 10 hónapos ténykedése alatt a nemzeti csapatnál számos jó eredményt ért el, és ennek köszönhetően közönség kedvenc lett kis hazánkban. Helyét Bernd Storck német szakember veszi át, aki a közelmúltban U-20-as játékosainkat vezette a világbajnokságon.

Egy kis visszatekintés,avagy Dárdai nagy pillanatai a kinevezése óta

  • 2014.09.18.- menesztik Pintér Attilát, helyét ideiglenesen az akkor a Hertha U-15-ös csapatának magyar edzője, Dárdai Pál veszi át

  • 2014.10.11.- Románia elleni EB-selejtező döntetlen

  • 2014.10.14.- Győzelem a Feröer-szigetek ellen EB-selejtezőn

  • 2014.11.14.- Itthon verjük Finnországot EB-selejtezőn, később (2015.06.13.) megtesszük ugyanezt idegenben is.

  • 2014.12.09.- az MLSZ bejelenti, hogy a Herthával sikerült megállapodniuk, és elengedik a válogatotthoz Dárdait a selejtezők végéig.

  • 2015.02.05.- A Hertha kinevezi őt felnőtt csapatuk élére, hogy benn tartsa a csapatot.

  • 2015.03.29.- Döntetlennel zárult EB-selejtező a korábbi Európa-bajnok görögök ellen.

  • 2015.05.14.- megszerzi a Pro Licencet, amivel már tartósan is irányíthat válogatottat

  • 2015.05.23.- az utolsó Bundesliga forduló, a Hertha a 15. helyen végzett, bent maradt, így a mester jövőre is bizonyíthat a csapat edzőjeként

     

Nem véletlen tehát, hogy egy egész ország a szívébe zárta a fiatal trénert, aki nem csak eredményességről, de nyíltságról és egyenességről is sokszor tanúbizonyságot tett, valamint híres volt arról, hogy mérnöki pontossággal tudja megjósolni a meccsek kimenetelét. Most mégis visszahívta őt klubja. Az új szezonban fontosnak tartják ugyanis a berliniek, hogy teljes mértékben a csapatra tudjon koncentrálni, és a lehető legjobb helyezést legyenek képesek ezáltal elérni a Bundesligában.

Természetesen a Hertha ezen döntését a magyar futball szerelmesei sem hagyhatták szó nélkül. A magyar Troll közösség "jó" szokásához híven megrohamozta a berliniek hivatalos Facebook oldalát az olyan hozzászólásokkal, mint a "NoPaliNoParty" vagy a "Free Pali", azonban ez sem változtat azon, hogy a trénert szerződés köti a klubjához, aki ésszerű lépést tett azzal, hogy lekorlátozta Dárdai edzői munkáját a sikeresség érdekében.

Dárdai Pál búcsúja a válogatottól: "Azt mindig kiemeltem, hogy magyar szívem van. Otthon mindenki tudja, hogy mennyire szeretem a hazámat, és mennyire fontos volt számomra, hogy segítsem a magyar válogatottat. Ez sikerült, a válogatott a helyes úton jár, ismét büszke lehet a nemzeti csapatra az ország. Az általunk felépített szerkezet működőképes, még a jövőben is. Ezért nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Biztos vagyok abban, hogy a csapat megy tovább ezen az úton, és nélkülem is teljesíti az utolsó lépést. Meg vagyok győződve arról, hogy Magyarország eléri a célját, és kijut az Európa-bajnokságra.”

 

Sajtótájékoztató Storck kinevezéséről

 

A távozó edző biztató szavai ellenére, kérdés azonban, hogy a kulcsfontosságú Románia elleni kvalifikációs meccs előtt mennyire tesz jót a csapatnak egy edzőváltás. A Dárdaival töltött csaknem egy év alatt a fiúk új formációkat és játékrendszereket tanultak be, amit nyilván egy frissen érkezett tréner nem tud teljes egészében folytatni. Pedig most lenne csak igazán szükségünk egy jól működő, összeszokott tizenegyre. Jelenleg csak a 3. helyet foglaljuk el csoportunkban, ami pótselejtezőt ér ugyan, de mégis csak megnyugtatóbb lenne előrébb végezni, ehhez pedig nem igen veszthetünk pontokat.

Storcknak nincs könnyű dolga tehát. Kihívás kijutni úgy, hogy a csapat a 3. helyen áll, kihívás az, hogy a szurkolók nem örülnek a jövetelének és kihívás azért kijutni az EB-re, hogy utána ne szedje szét még jobban a közönség. Storck mégis eltökélt, és bizonyítani akar, mint tette az U20-asoknál is. A német szakember játékosként a Bochumot és a Dortmundot, edzőként pedig többek közt a Herthát, a Wolfsburgot, és a Dortmundot is erősítette.

Munkájához sok sikert kívánunk, mint ahogy Dárdai mesternek is a Hertha BSC-nél.

A bejegyzés trackback címe:

https://leshelyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr937645048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.07.24. 13:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása